Bowentherapie

Fasciatherapie

Bewegingstherapie

Massage

Mobilisatietechniek

Feldenkrais

Adviezen/kracht/training

Balansoefeningen

ABO

 

          

Bowentherapie

 

Bowentherapie geeft de mogelijkheid om met slechts enkele grepen (rolbewegingen) de juiste prikkel te geven zodat het lichaam weer in balans komt. Door pauzes tijdens de behandeling in te lassen is het lichaam in staat deze veranderingen waar te nemen. Op deze manier wordt het lichaam actief in het herstel (veranderingsproces) betrokken.

Kijk ook op www.bowenvereniging.nl

 

 

 

 

Fasciatherapie

 

Fasciatherapie(FIT) is een respectvolle, zachte manuele therapie die beantwoordt aan de vraag van het lichaam en geen gebruik maakt van manipulaties.

Bewegingstherapie.

In beweging komen na een blessure is een actief proces. Met gerichte oefeningen en opdrachten kan ik het lichaam helpen het gevoel van een beweging te ervaren. Belangrijk onderdeel hierbij is het ontspannen tijdens bewegen, zodat het lichaam zijn energie tijdens het bewegen optimaal gebruikt. 

Massage. 

Het masseren geeft mij veel informatie over de elasticiteit van de huid en de onderliggende weefsels , zoals spieren, pezen en bindweefsel.

Door te masseren ondersteun ik de doorstroming van de weefsels. Hierdoor kunnen afval stoffen worden afgevoerd en bouwstoffen vanuit de bloedcirculatie worden opgenomen.

Het gevoel van ontspanning levert een belangrijke bijdrage aan het herstelproces.

Mobilisatietechnieken.

Na een blessure is er soms sprake van een verminderde beweeglijkheid van een gewricht. Om het weefsel rond het gewricht op te rekken kunnen er kleine bewegingen in dat gebied worden uitgevoerd. Zoals lichte schuddingen of strekkingen binnen de pijngrens. Hierdoor krijgen de bewegingen meer ruimte en wordt het gewricht soepeler.

Feldenkrais.

Het bewegen in een keten is een natuurlijk proces in het lichaam. Soms raakt een deel van de keten uit balans door een blessure, als gevolg van ziekte of na een operatie.

Het hervinden van de mogelijkheden of onderzoeken van nieuwe is bij deze oefeningen het doel. 

Voor meer informatie: http://feldenkrais.nl

Adviezen kracht/training.

Voor iedere patient, sporter of niet-sporter is het opbouwen naar normaal bewegen een ingewikkeld proces. De grenzen in acht nemen en toch zo optimaal mogelijk oefenen is de opdracht.

Dagelijkse activiteiten zijn ook oefeningen, ik maak graag gebruik van deze activiteiten. Het oefenen wordt zo een onderdeel van de dag.

Balansoefeningen.

Op een bal oefenen kan voor leuke uitdagende oefeningen zorgen.

Vanuit onbalans op de bal het lichaamsgevoel aanspreken. Meer aandacht te krijgen voor houding. Door variatie van bewegen kan  het lichaam veel nieuwe mogelijkheden leren kennen.

ABO

 

Stress kan grote invloed hebben op het herstel

De combinatie en integratie van adem-, bewustwordings- en ontspanningsoefeningen (ABO) is in mijn praktijk een manier om aan de slag te gaan met stress gerelateerde klachten.

Fysiotherapiepraktijk -In Beweging- Sjoukje Vossen

Hempenserweg 2A, 8935 AA Leeuwarden

 

Vossen © 2011